Selvom Else Stykkel har prøvet at stikke fødderne ned til sine nye doktorfisk flere gange, skal hun alligevel lige tage sig sammen, når de små fisk med en kildrende fornemmelse begynder at suge døde hudceller. (Foto: Leif Møller)

Behandling | Skønhed | Sundhed | Sygdom | Wellness | Varde
07/12/2012

Af Leif Møller

De første doktorfisk i Varde

Varde Hudpleje tilbyder en halv time i selskab med Garra Rufa fisk, der lever af døde hudceller og hård hud.

Else Stykkel er indehaver af Varde Hudpleje og nu også af to bassiner med en flok småfisk fra Tyrkiet, der bare ikke kan få nok af at suge døde hudceller fra menneskefødder.

Garra Rufa-fiskene bliver i folkemunde også kaldet doktorfisk. Ikke bare fordi de lever af hård hud, men tilsyneladende også fordi de med deres store appetit for hudceller kan afhjælpe folk med hudsygdommen psoriasis, børneeksem, astmaeksem, akne og fodsvamp.

Det kildrer bare
Behandlingen er blevet uhyre populær, så Else Stykkel har nu installeret to siddepladser over sine fisk, så man kan holde i hånd, hvis man er lidt nervøs i starten:

- Jeg prøvede det selv første gang i Barcelona og synes, det kunne være sjovt at tilbyde mine kunder samme behandling her i Varde. Men det er meget forskelligt, hvordan man reagerer på fiskene, Nogle finder det provokerende og mærkeligt, men de fleste oplever det som spændende, og synes bare at det kildrer, fortæller Else Stykkel inden hun selv stikker fødderne ned til de altid sultne småfisk.

Alternativ julegave
Mens doktorfiskene suger døde hudceller, frigiver de et enzymholdigt sekret, der optages i underhuden og gør den blød.
Derfor vil man oftest føle at have fået blødere fødder allerede efter en behandling.

Selvom Else Stykkel netop er startet med doktorfiskene, oplever hun en stor interesse i Varde og har allerede udstedt mange julegavekort med en »fisketur« sammen med Garra Rufa’erne.
Kommentarer
• Tilbage til avisens forside

Nyt i dit lokalområde

Esbjerg
Varde
Tønder
Vejen
MidtSyd
Kolding
Sønderborg
Haderslev
Aabenraa